Home Våra katter Solskenshistorier Familjen Heden

torsdag15 november 2018

Familjen Heden

Textstorlek

hedenEtt mail landade hos föreningen tidigt en måndagsmorgon som kom från Carolina och Daniel i centrala Göteborg. 5 st kattungar uppehöll sig sen en tid i husgrunden i det hus de bodde i. Kattungarnas mamma hade också hållit till där, men hade nu fångats in och hämtats av DjurensVänner i Göteborg på lördagskvällen. Vad kan vi göra undrade de, för att hjälpa både kattungar och kattmamman?

Vi från föreningen åkte in med en kattfälla och riggade den utanför krypinet i husgrunden, samtidigt ringdes det hit och dit från både Carolina och Daniel, samt från föreningen. Tack vare idogt tjat och glödande engagemang lyckades Daniel få tillbaka kattmamman på måndagskvällen från DV. 4 st av kattungarna fångades även in av paret samt andra frivilliga i området. Kattmamman och de fyra ungarna inackorderades hos en vän till paret i samma hus, som erbjudit sig att agera jourhem åt hela kattfamiljen.

Men den femte kattungen ville inte låta sig infångas så lätt. Det blev nu en lång och oroande väntan på den femte lilla parveln. Han visade sig utanför husgrunden men det var också allt. Det tog ytterligare ett dygn innan även den sista lille kattungen äntligen fångades in och då var familjen återförenade... trodde vi.

Det visade sig att det även fanns en kattpappa i området. Han ville vi inte lämna kvar, så det blev ytterligare några dygns väntan innan han gick in i fällan och hos föreningen. Kattmamman, numera kallad Lilla My, och hennes 5 kattungar har blivit vaccinerade och även undersökta av veterinär, samt avmaskade i jourhemmet. Mamma My blev senare kastrerad och id-märkt. Kattpappan Elias blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt, avmaskad och även delvis rakad, då han såg ut som en grå liten troll i pälsen. Han var lite misstänksam mot sin nya omgivning, men åt med god aptit och skötte lådan.

Vi är jätteglada att allt gick att lösa för denna stora kattfamilj och det så snabbt! Tillsammans med engagerade och medvetna människor blir föreningens arbete så mycket effektivare och lättare och det bästa med det är att det är kattena det gynnar.

Vi undrar dock hur DV tänkte när de separerade mamman från sina ungar? Hon diade dem fortfarande även om de inte var helt nyfödda, och man tar inte mamman från sina kattungar! Risken finns att hon drabbas av mjölkstockning.

BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress