Home Våra katter Solskenshistorier

tisdag23 oktober 2018

Glitters historia

glitter3Om man äger en katt men inte ger katten möjlighet att vistas inomhus om katten så vill, är katten då hemlös? I våra ögon....ja!

Om man tar på sig ett ägaransvar för ett djur, som vi människor gör, så innebär det att man ska se till att djuret får ett bra liv. Kom ihåg att djuret aldrig bett om att få komma till just ditt hem, det är därför upp till dig att ta hand om djuret.

På katthemmet fick vi in en 14 årig kattdam som levt ett liv som hemlös katt, på trappan till sina ägares hus. Varje dag när de lämnat hemmet, varje dag de kommit hem har de sett henne där ute, men valt att inte släppa in henne i huset.

Varför undrar man då? Samtidigt som blodtrycket rusar i höjden....jo...hon fäller ju!

Läs mer

Familjen Heden

hedenEtt mail landade hos föreningen tidigt en måndagsmorgon som kom från Carolina och Daniel i centrala Göteborg. 5 st kattungar uppehöll sig sen en tid i husgrunden i det hus de bodde i. Kattungarnas mamma hade också hållit till där, men hade nu fångats in och hämtats av DjurensVänner i Göteborg på lördagskvällen. Vad kan vi göra undrade de, för att hjälpa både kattungar och kattmamman?

Läs mer