Home Våra katter Katter vi saknar Gubben

torsdag15 november 2018

Gubben

Textstorlek

gubbenGubben är en av de många kattungar och vuxna katter vi räddade från ett industriområde i Högsbo. Han är den enda därifrån som vi tyvärr inte kunde hjälpa till ett bättre liv…

 

 

gubbensfdelseplatsGubben hittades i ett industriområde i Högsbo en kylig höstdag. Ihopkrupen med sina två syskon försökte de hålla värmen i en låda, som egentligen inte gav något skydd som helst, medan mamman var ute och jagade. Ni var bara någon vecka gammal när hela familjen inklusive mamman fick komma till katthjälpen.

Efter några veckor började Gubben visa neurologiska symtom, så som rörelserubbningar och svaghet. Gubben fick träffa Sune Jerre, en av Sveriges ledande veterinärortopeder och neurologer. Sune konstaterade efter en neurologisk undersökning att Gubben antagligen led av en skada i lillhjärnan.

Oftast kan katter med denna sjukdom leva ett bra liv, då de är duktiga på att kompensera deras handikapp. Gubben däremot blev bara sämre, han fick mer och mer problem med att gå och till slut kunde han inte längre stå på sina ben. Då tog vi det svåra beslutet att få låta denna lilla kille somna in.

Det är alltid svårt att låta ett djur som inte går att rädda somna in. Med Gubben var det extra tungt, då han inte hade ont och var så ung. Han var helt pigg i huvudet och hans ögon hade små gnistor av liv. Han ville så gärna hänga med, men hans kropp orkade inte.

Lilla Gubben, det känns så orättvis att du inte fick leva.

BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress