Home Våra katter Katter vi saknar Fräso

torsdag15 november 2018

Fräso

Textstorlek

frsoFräso var något alldeles extra. En katt med stoooort ego som enbart med sin blick kunde styra allt och alla. ”My way or the highway”, det var hans motto. Att han hade FIV (kattaids) var inte något som störde honom annat än att han lite då och då drabbades av en snornäsa. Det var en akut hjärnskada, förmodligen en stroke, som sög livslusten ur honom.

Fräso hittades en dag i sin rastgård med olika pupillstorlekar, koordination- och balansproblem. Veterinären och vi förstod omedelbart att det handlade om en hjärnskada. Genom att Fräso var en skygg katt som blev väldigt stressad och arg av att bli hanterad, samt att det var så uppenbart att han led av en hjärnskada, valde vi att behandla honom symtomatisk utan stora undersökningar som t ex magnetröntgen och ge det några dagar, trots en dålig prognos. Ibland återställs djur rätt så bra från en mindre stroke.

Men ganska snabbt så lät Fräso veta att han inte hade tänkt leva som skuggan av den katten han alltid har varit: störst, bäst och vackrast. Han slutade äta och var djupt olycklig. Genom att det inte fanns något hopp om att han kunde bli sitt gamla jag igen, så ville vi ge honom ett värdigt slut. My way or the highway….
Sov gott stora tuffing!

BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress