Home Våra katter Adoptera Vuxna katter

tisdag23 oktober 2018

Vuxna katter för adoption

Textstorlek

Med vuxna katter menar vi katter som är uppskattningsvis 3 år eller äldre.

Att skaffa en katt är ett stort ansvar, katten är beroende av dig för att få ett bra liv. Därför ställer vi även krav på dig som kattägare. Om du är intresserad av att adoptera en katt från oss är det viktigt att du läser igenom våra adoptionsregler  innan du fyller i en intresse-anmälan. Läs även gärna igenom våra råd om hur man väljer rätt katt.

Adoptionsvillkoren i korta drag

  • Om det inte finns en eller flera katter i hemmet sen tidigare så adopterar vi i regel INTE en katt dit som innekatt. De flesta av våra katter behöver och uppskattar sällskap av andra katter. De få katter som INTE gillar eller uppskattar andra katter sällskap adopteras till hem där man som matte/husse är hemma mycket. Antingen man jobbar hemifrån, är pensionär, stor familj men många människor som kommer och går under dagen. Det är viktigt att innekatt får sällskap och stimulans.
  • Självklart vet du och de övriga i din familj att ingen är allergiker innan ni ansöker om adoption.
  • Man får inte ta med hem katten vid första besöket.
  • Bor du i tätbebyggt område med hårdtrafikerade vägar säljs katterna enbart som innekatter. Läs här vår artikel om innekatt/utekatt.
  • Vi adopterar inte katter till familjer där det finns barn yngre än sex år. Det finns absolut katter som fungerar bra med småbarn, titta till exempel under "Privata omplaceringar" på vår hemsida.
  • Om katten i sitt nya hem ska vistas ute på balkong måste balkongen vara innätad eller inglasad enligt numera gällande lagar. Katter får ej vistas på s.k öppna balkonger.

 

Följande vuxna katter finns just nu för adoption:

 

BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress

Våra sponsorer

Please instal flash