Home Våra katter Adoptera Adoptionsvillkor Adoptionsvillkor

söndag19 augusti 2018

Adoptionsvillkor

Textstorlek

 

Om det redan finns katt i hemmet så måste den katten vara kastrerad och vaccinerad. Och helst också idmärkt/chipmärkt.


Självklart vet du och de övriga i din familj att ingen är allergiker innan ni ansöker om adoption.


Man får inte ta med hem katten vid första besöket. Vi tingar i så fall katten åt dig och bokar en ny tid då vi levererar katten hemma till dig. Katten flyttar efter att kontrakt är påskrivet och inbetalning är gjord. Kontraket borgar för att katten även fortsättningsvis ska ha ett gott liv. En trygghet är att även du i vissa fall kan lämna tillbaka katten, t.ex. om någon i familjen skulle drabbas av sjukdom, om du blir tvungen att flytta utomlands och inte kan ta katten med dig eller om katten absolut inte skulle gå ihop med den katt du redan har.


Bor du i tätbebyggt område med hårdtrafikerade vägar säljs katterna enbart som innekatter. Detta för att vi varje vecka blir kontaktade av männiksor ang. påkörda/överkörda utekatter i just sådana områden. Läs här vår artikel om innekatt/utekatt.


Vi adopterar inte katter till familjer där det finns barn yngre än sex år. Skälet till detta är att nästan alla av våra katter har varit eller fortfarande är skygga och har levt under svåra förhållanden. Oftast har de inget eller litet förtroende för människor och har därför större behov av lugn och ro än katter med en trygg bakgrund. Vi jobbar för djurens bästa och kan omöjligt bedöma vilka barnfamiljer som är lämpliga utan att lära känna dessa och vi är därför tyvärr tvungna att ha en generell regel. Det finns absolut katter som fungerar bra med småbarn, titta till exempel under "Katter för omplacering" på vår hemsida.


Kattungar adopteras till nya hem efter att de blivit 3 månader. De ska vara med sin kattmamma fram tills dess.


Kattungar adopteras absolut inte som ensamkatter utan ska ha sällskap av en tidigare katt eller en annan katt/kattunge från katthemmet. Som kattunge utvecklas katten mycket socialt och för detta behöver den en kattkompis.


När man köper kattunge från katthemmet ska den kastreras och idmärkas när den är könsmogen och innan kastreringen/idmärkningen är gjord så måste katten vistas inomhus. Vid adoption av kattunge får ni med ett kastrerings-idmärkningsintyg som ska fyllas i av veterinär efter utfört ingrepp och sedan skickas intyget tilbaka till oss.


Om katten i sitt nya hem ska vistas ute på balkong så måste balkongen vara innätad eller inglasad enligt numera gällande lagar. Katterna får ej vistas på s.k öppna balkonger.

BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress