Home Våra katter Adoptera Välja katt Katt berättelser Isa och Mistral

torsdag15 november 2018

Isa och Mistral

Textstorlek

Djenab och Fredrik bestämde sig att ta hand om Isa och Mistral, två skyggissar som föddes hemlösa och levde på gatan tills de blev omhändertagna av föreningen.

Så här gick det för Mistral och Isa när de flyttade till sitt nya hem:

Båda katterna sprang in och gömde sig i badrummet, Isa bakom toastolen och Mistral inne i det som skulle bli deras toa-låda, en sådan där med "tak". Där satt de och tryckte de två första dygnen, med undantag av en liten nattlig rundvandring efter att matte och husse gått och lagt sig, vi hörde deras försiktiga tassande... Tiden gick och de fick den tid de behövde på sig för att bekanta sig med vår lägenhet och vi lät dem bestämma när de ville ha kontakt. Med mycket prat och mat märkte vi hur de så sakteligen blev tryggare och nyfikna på oss. Isa var inte lika nervös som Mistral, henne var det inte några direkta problem med, hon var mer framåt än Mistral, som fortfarande efter ett par veckor smög omkring men ändå var nyfiken, han ville liksom vara med men lät sig inte bli klappad i första taget. Han låg gärna under sängen och tryckte och vi lade oss jämte på golvet och pratade och pratade, utan att vara hotfulla och utan att sträcka in handen, han måste ju få känna sig ohotad och skapa sig en trygghet. Vi måste få honom att lita på oss, få förtroende för oss. Så höll vi på, ganska länge, jag kan inte säga hur länge, men en gissning är en månad, det kan ha varit längre. Sen, nästan över en natt, förändrades han och vi glömmer aldrig när vi fick klappa honom, läääänge första gången, lyckan var total! Det är svårt att minnas den skygge stålfjädern nu när det är en helt annan katt.

gastonmisty

Gaston och Misty, som de heter nuförtiden, har blivit två keliga kissar!

Nu har vi haft dem hos oss i drygt ett år, och de båda är de underbaraste katter man kan tänka sig. När vi kommer hem efter jobbet springer de fram och hälsar och vill bli klappade, sedan är det glädjefnatt en stund, rusning genom lägenhetens alla rum. De är med oss hela tiden, ligger hos oss när vi ser på tv, är med i köket när vi lagar mat, lägger sig på tidningen när man skall läsa den.... Och när vi går hemifrån är de med ända fram till dörren och snor omkring benen, stryker sig mot oss och vill inte att vi skall gå. Vi har en teori om att skygga katter, när de väl slutat vara skygga och börjar lita på husse och matte (och det gör de, förr eller senare, man får bara ha lite tålamod), nog är ännu mer tillgivna än "vanliga" katter. Det är som om att de är så tacksamma, och ger man bara en katt tid och kärlek så får man dubbelt igen! Så är det i alla fall för oss med våra två fantastiska katter som vi längtar efter dagligen när vi är på jobbet.

Mistral heter numera Gaston och Isa heter Misty och vi är så glada att vi inte blev avskräckta av deras skygga och nervösa beteende första gången vi träffade dem, med tålamod försvann det beteendet och med tiden har de förvandlats till fantastiska, underbara, keliga och tillgivna familjemedlemmar! Tack Göteborgs Katthjälp för att vi fick chansen!

Fredrik & Djenab,
stolt husse & matte till Misty & Gaston.

gastonmisty

Gaston och Misty, från s.k. "vildkatter" till älskade familjmedlemmar!

BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress