Home Våra katter Adoptera Kattungar Katter för adoption Vuxna katter för adoption Tosca och Puccini

lördag27 maj 2017

Tosca och Puccini

Textstorlek

tospus1tospus2tospus3

Tosca och Puccini är nu tingade

Född

Tosca (semi långhårig) är född 2013 och Puccini (röd) är född 2012.

Bakgrund

Båda kommer från ett av Göteborgs ytterområden. Puccini är enögd och veterinären misstänker det beror på kattsnuva i tidig ålder.

Om Tosca

Tosca är en väldigt nyfiken och lekfull katt som är med från golv till tak. Hon är uppväxt i vilt tillstånd men har precis börjat lära sig uppskatta klappar. Hon är en brun halvlånghårig tabby och har stora gröna ögon, precis som sin mor Fideli. När man väl får klappa henne märker man att pälsen är len och utan tovor.
Tosca hittar gärna en favoritleksak som blir hennes ett längre tag, gärna ett snöre eller något som hon kan bära runt i munnen. Hon är mycket sällskaplig och vill gärna vara med och se vad som händer. När jag skriver detta sitter hon bredvid och tittar intensivt på mig.

Om Puccini

Pucchini är en blyg och försynt kattpojke som ännu inte riktigt förstått sig på människor. Han har en tät röd och sandfärgad päls med nästan runda tassar. Hans uppväxt utan människokontakt och bristen av ett öga bidrar till hans skygghet men han är trevlig och blir hela tiden mer modig och tillgiven. Det har varit en lång och mödosam väg ifrån den oroliga katten som bara gömde sig under våra sängar en lång tid.
Han äter gärna kattgodis ur handen och när han känner sig trygg sitter han i fönstret och studerar världen utanför. Leksaker som rör på sig lockar fram hans lekfulla sida.

Båda trivs väldigt bra i varandras sällskap och söker därmed ett hem tillsammans.

Status

Kastrerade, vaccinerade, ID och chipmärkta samt avmaskade.

 

Adoptionsvillkor

 • Om det inte finns katt i hushållet sen tidigare och om den ev. adopterade katten kommer att vistas själv inomhus så placeras den inte ut som ensamkatt utan ska ha sällskap av en annan katt. I regel så placerar vi väldigt sällan ute ensamkatt, den enda gången det är aktuellt är när katten själv visat att den inte trivs med andra katter. Anledningen att vi ej adopterar katter som ensamkatter är dels för att de flesta av våra katter är vana med att leva ihop med andra katter. Dessutom anser vi att en katt mår väldigt bra av att ha sällskap av sin egen art då vi som kattägare i regel ej kan ge en katt den stimulans och det sällskap som en annan katt kan. Ej heller tycker vi det är rätt mot en katt att den skall vistas ensam i en lägenhet då matte/husse är på sitt arbete. Även om inte katten är ett flockdjur i den bemärkelsen som hunden är behöver den mer stimulans än att bara ha sällskap några få timmar per dygn.
 • Om det redan finns katt i hemmet så måste den katten vara kastrerad och vaccinerad. Och helst också idmärkt/chipmärkt.
 • Självklart vet du och de övriga i din familj att ingen är allergiker innan ni ansöker om adoption.
 • Man får inte ta med hem katten vid första besöket. Vi tingar i så fall katten åt dig och bokar en ny tid då vi levererar katten hemma till dig. Detta efter att kontrakt är skrivet och katten är betald.
 • Bor du i tätbebyggt område med hårdtrafikerade vägar säljs katterna enbart som innekatter. Detta för att vi varje vecka blir kontaktade av männiksor ang. påkörda/överkörda utekatter i just sådana områden. Läs här vår artikel om innekatt/utekatt.
 • Vi adopterar inte katter till familjer där det finns barn yngre än sex år. Skälet till detta är att nästan alla av våra katter har varit eller fortfarande är skygga och har levt under svåra förhållanden. Oftast har de inget eller litet förtroende för människor och har därför större behov av lugn och ro än katter med en trygg bakgrund. Vi jobbar för djurens bästa och kan omöjligt bedöma vilka barnfamiljer som är lämpliga utan att lära känna dessa och vi är därför tyvärr tvungna att ha en generell regel. Det finns absolut katter som fungerar bra med småbarn, titta till exempel under "Katter för omplacering" på vår hemsida.
 • Om katten i sitt nya hem ska vistas ute på balkong så måste balkongen vara innätad eller inglasad enligt numera gällande lagar. Katterna får ej vistas på s.k öppna balkonger.


Adoptionspriser

 • Att adoptera en vuxen katt kostar 1 000 kronor. Katten är då kastrerad, vaccinerad, ID-märkt och avmaskad (att kastrera, vaccinera, ID-märka och avmaska en honkatt kostar ca 1 300 kronor).
 • Att adoptera en kattunge kostar 600 kronor. Den är då avmaskad, chipmärkt samt vaccinerad minst en gång.

Styrelsen har bestämt att hantera dessa belopp för att:

 • se till att endast seriösa människor tar hand om våra katter
 • höja kattens status
 • täcka en del av kostnaderna, exempelvis veterinär, mat och sand
BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress

Våra sponsorer

Please instal flash