lördag27 maj 2017

Fideli

Textstorlek

fidelii1fidelii2

Född

Fideli är född ca 2013.

Bakgrund

Fideli kommer från ett av Göteborgs ytterområden där hon fött flera kullar under de få år hon levt.

Om Fideli

Fideli är vacker och klok kattdam med mjuka runda kinder. Hon älskar klappar och pussar och vill gärna vara nära sina favoritmänniskor. Hon är inte någon knäkatt men sitter gärna bredvid i soffan för att bli kliad och spinna. Hon sover gärna med i sängen och när hon märker att husse eller matte håller på att vakna kan hon komma upp i sängen och hjälpa att väcka dem med nos och morrhår.
Hon är matglad och kommer gärna ut i köket och pratar när hon känner att något luktar gott. Även om hon är mycket snäll och aldrig rivit eller bitit någon så uppfostrar hon gärna sin dotter Tosca med några om gångar brottning. Efteråt tvättar de däremot varandra.

Den som adopterar Fideli kan vänta sig många stunder av mys och kattkärlek!

Status vid flytt

Kastrerad, vaccinerad, ID och chipmärkt samt avmaskad

 

Adoptionsvillkor

 • Om det inte finns katt i hushållet sen tidigare och om den ev. adopterade katten kommer att vistas själv inomhus så placeras den inte ut som ensamkatt utan ska ha sällskap av en annan katt. I regel så placerar vi väldigt sällan ute ensamkatt, den enda gången det är aktuellt är när katten själv visat att den inte trivs med andra katter. Anledningen att vi ej adopterar katter som ensamkatter är dels för att de flesta av våra katter är vana med att leva ihop med andra katter. Dessutom anser vi att en katt mår väldigt bra av att ha sällskap av sin egen art då vi som kattägare i regel ej kan ge en katt den stimulans och det sällskap som en annan katt kan. Ej heller tycker vi det är rätt mot en katt att den skall vistas ensam i en lägenhet då matte/husse är på sitt arbete. Även om inte katten är ett flockdjur i den bemärkelsen som hunden är behöver den mer stimulans än att bara ha sällskap några få timmar per dygn.

 • Om det redan finns katt i hemmet så måste den katten vara kastrerad och vaccinerad. Och helst också idmärkt/chipmärkt.

 • Självklart vet du och de övriga i din familj att ingen är allergiker innan ni ansöker om adoption.

 • Man får inte ta med hem katten vid första besöket. Vi tingar i så fall katten åt dig och bokar en ny tid då vi levererar katten hemma till dig. Detta efter att kontrakt är skrivet och katten är betald.

 • Bor du i tätbebyggt område med hårdtrafikerade vägar säljs katterna enbart som innekatter. Detta för att vi varje vecka blir kontaktade av männiksor ang. påkörda/överkörda utekatter i just sådana områden. Läs här vår artikel om innekatt/utekatt.

 • Vi adopterar inte katter till familjer där det finns barn yngre än sex år. Skälet till detta är att nästan alla av våra katter har varit eller fortfarande är skygga och har levt under svåra förhållanden. Oftast har de inget eller litet förtroende för människor och har därför större behov av lugn och ro än katter med en trygg bakgrund. Vi jobbar för djurens bästa och kan omöjligt bedöma vilka barnfamiljer som är lämpliga utan att lära känna dessa och vi är därför tyvärr tvungna att ha en generell regel. Det finns absolut katter som fungerar bra med småbarn, titta till exempel under "Katter för omplacering" på vår hemsida.

 • Om katten i sitt nya hem ska vistas ute på balkong så måste balkongen vara innätad eller inglasad enligt numera gällande lagar. Katterna får ej vistas på s.k öppna balkonger.


Adoptionspriser

 • Att adoptera en vuxen katt kostar 1 000 kronor. Katten är då kastrerad, vaccinerad, ID-märkt och avmaskad (att kastrera, vaccinera, ID-märka och avmaska en honkatt kostar ca 1 500 kronor).
 • Att adoptera en kattunge kostar 600 kronor. Den är då avmaskad, chipmärkt samt vaccinerad två gånger.

Styrelsen har bestämt att hantera dessa belopp för att:

 • se till att endast seriösa människor tar hand om våra katter
 • höja kattens status
 • täcka en del av kostnaderna, exempelvis veterinär, mat och sand

 

BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress

Våra sponsorer

Please instal flash