Home Våra katter Adoptera Kattungar Katter för adoption Vuxna katter för adoption

onsdag14 november 2018

Cirkus och Tarzan

tartar2tar3tar4

Född

Cirkus (grå/vit) är född 2013 och Tarzan (tigré/vit) 2011.

Bakgrund

Cirkus och Tarzan kommer från Göteborgs ytterområden och har funnit varandra i jourhemmet.

Om Cirkus

Cirkus är en social liten kille som alltid vill vara med och se vad som händer. Speciellt om det är i köket, då hoppas han alltid att det ska bjudas på något gott.

Han är full i bus och tycker om både att leka med en kattkompis och för sig själv. Även människokompisar uppskattas som leksällskap.

Galopp och brottning är två av hans favoritlekar, och de ska helst utföras i sällskap av hans bästa kompis Tarzan.

Han är en riktig jägare, så leksakerna flyger stundtals i luften och med jämna mellanrum tar han dem i munnen och flyttar dem till ett, enligt honom, lämpligt ställe.

Cirkus är en väldigt pratsam kille, och han pratar lika mycket med sig själv som med oss människor (och andra katter).

Han går ofta omkring och "kuttrar" lite för sig själv, ett helt underbart ljud enligt oss.

Varje liten rörelse eller förflyttning ska ackompanjeras av ett kuttrande, det är Cirkus tydliga åsikt. Jamar gör man mest när det är utdelning av blötfoder (morgon och kväll), eller när man märker att klockan börjar närma sig matdags, och då ska man helst låta som att man inte fått mat på flera veckor ;)

Han gillar att bli klappad, fast inte för länge, och fullkomligt älskar att dela ut riktigt blöta pussar. Varje gång man kommer gående och börjar prata med honom sträcker han upp huvudet och man får luta sig ner för den rutinmässiga pussen i ansiktet.

Cirkus är sällskaplig och nyfiken, och nyfikenheten har gett oss många skratt. Om en garderob eller ett skåp öppnas, då måste han genast dit och undersöka vad det kan vara för spännande där inne.

Han accepterar att bli buren en kort stund, men han ser inte riktigt meningen med det, och han är jättesnäll när man behöver göra något med honom, vad det än må vara.

Han är lite reserverad när det gäller främlingar, men den utvecklingen går framåt.

Cirkus är väldigt kärleksfull, både mot människor han känner och andra katter. När han märker att man börjar vakna på morgonen blir han jätteglad och kommer och hälsar (och påminner en om att det är dags för lite blötfoder). Han kommer även

och hälsar vid dörren när man kommer hem efter att ha varit borta en hel dag.

Cirkus adopteras tillsammans med sin bästa kompis Tarzan som han bott med ganska länge och kommer jättebra överens med.

Om Tarzan

Tarzan är en väldigt social kille som ALLTID är glad, och som mer än gärna delar med sig av sin glädje.

Han älskar uppmärksamhet och vill ofta pussas och kramas. En puss på huvudet vill han ha i princip varje gång man börjar prata med honom, följt av allmänt pussande och strykande på resten av kroppen. Pussar överlag är han väldigt frikostig med.

Han är en verbal kille som några gånger per dag kommer och pratar med en, speciellt när han vill ha uppmärksamhet. Eller när han av någon anledning bara är lite extra glad (vilket han ofta är). Han låter lite som en anka när han jamar och man kan inte annat än älska denna lilla varelse.

Han har sina stunder med gränslöst busande, och har dessa stunder väldigt mycket spring i benen. Därför behöver han en kompis han kan springa av sig med och även kanske brottas lite

med.

Han uppskattar även jaktlekar med oss människor (t.ex springa efter en vippa med snöre och en leksak i änden) och är en hejare på att gräva efter leksaker som gömt sig under filtar och täcken.

Tarzan är social och nyfiken, och vill därför ofta se vad det är man pysslar med.

Samtidigt är han alltid aningen ängslig av sig. Om det helt plötsligt ligger ex. en tröja på golvet (där det tidigare inte legat något), då måste saken försiktigt undersökas så han kan utesluta att det är något dödligt som plötsligt placerat sig i hemmet. Han möter helt enkelt det mesta här i livet med en skräckblandad förtjusning.

Han kan vara lite reserverad mot män. Inte så att han är rädd, men han föredrar kvinnor. När min sambo (man) är ensam hemma med katterna går det jättebra med Tarzan, men när även jag (kvinna) är hemma föredrar han att umgås med mig och kan

nästan halvt springa undan när min sambo försöker prata med honom. Det är inget som stör, och det kommer sannolikt bli bättre med tiden, men det kan vara bra att veta.

Att gräva sig in under filtar och täcken för att sen lägga sig och sova där under är väldigt populärt, både hos män och kvinnor.

Han har även, efter ganska lång tid här i jourhemmet, börjat utföra gosattacker som avslutas med lite knäsovande, men bara hos mig som är kvinna.

Vi i jourhemmet har pratat mycket "kattspråk" med Tarzan, så om du vill dela ditt liv med honom får du kanske vara beredd att stundvis bete dig lite obekvämt. T ex ställa dig som en hund på golvet när han kommer gående och hälsa på honom som en

katt hade gjort, dvs stryka dig (huvudet) mot honom.

Det låter kanske knasigt, men på det sättet verkar man kunna knyta bättre an till honom och han känner sig trygg. Det kan ha att göra med att han tidigare bodde med ett flertal andra katter men knappt hade någon kontakt med människor.

Han förstår helt enkelt kattspråk bättre än människospråk (därmed inte sagt att man inte även kan bete sig som en människa med honom).

Tarzan är väldigt nyfiken på det som finns utomhus, så han skulle antagligen uppskatta möjlighet till utevistelse i en lugn utemiljö, men han verkar inte lida av att vara innekatt, så det är absolut inget krav.

Det här här en kille som har enormt mycket kärlek och glädje att ge. Han behöver dock lite uppmärksamhet och kärlek tillbaka för att han ska må riktigt bra.

Han är en otroligt söt liten klumpeduns som verkligen kan få en att känna sig älskad och speciell, om man är villig att ge honom tid, trygghet och massa kärlek.

Tarzan adopteras tillsammans med sin bästa kompis Cirkus som han bott med ganska länge och kommer jättebra överens med.

Status

Kastrerade, vaccinerade, ID och chipmärkta samt avmaskade.

 

Adoptionsvillkor

 • Om det inte finns katt i hushållet sen tidigare och om den ev. adopterade katten kommer att vistas själv inomhus så placeras den inte ut som ensamkatt utan ska ha sällskap av en annan katt. I regel så placerar vi väldigt sällan ute ensamkatt, den enda gången det är aktuellt är när katten själv visat att den inte trivs med andra katter. Anledningen att vi ej adopterar katter som ensamkatter är dels för att de flesta av våra katter är vana med att leva ihop med andra katter. Dessutom anser vi att en katt mår väldigt bra av att ha sällskap av sin egen art då vi som kattägare i regel ej kan ge en katt den stimulans och det sällskap som en annan katt kan. Ej heller tycker vi det är rätt mot en katt att den skall vistas ensam i en lägenhet då matte/husse är på sitt arbete. Även om inte katten är ett flockdjur i den bemärkelsen som hunden är behöver den mer stimulans än att bara ha sällskap några få timmar per dygn.
 • Om det redan finns katt i hemmet så måste den katten vara kastrerad och vaccinerad. Och helst också idmärkt/chipmärkt.
 • Självklart vet du och de övriga i din familj att ingen är allergiker innan ni ansöker om adoption.
 • Man får inte ta med hem katten vid första besöket. Vi tingar i så fall katten åt dig och bokar en ny tid då vi levererar katten hemma till dig. Detta efter att kontrakt är skrivet och katten är betald.
 • Bor du i tätbebyggt område med hårdtrafikerade vägar säljs katterna enbart som innekatter. Detta för att vi varje vecka blir kontaktade av männiksor ang. påkörda/överkörda utekatter i just sådana områden. Läs här vår artikel om innekatt/utekatt.
 • Vi adopterar inte katter till familjer där det finns barn yngre än sex år. Skälet till detta är att nästan alla av våra katter har varit eller fortfarande är skygga och har levt under svåra förhållanden. Oftast har de inget eller litet förtroende för människor och har därför större behov av lugn och ro än katter med en trygg bakgrund. Vi jobbar för djurens bästa och kan omöjligt bedöma vilka barnfamiljer som är lämpliga utan att lära känna dessa och vi är därför tyvärr tvungna att ha en generell regel. Det finns absolut katter som fungerar bra med småbarn, titta till exempel under "Katter för omplacering" på vår hemsida.
 • Om katten i sitt nya hem ska vistas ute på balkong så måste balkongen vara innätad eller inglasad enligt numera gällande lagar. Katterna får ej vistas på s.k öppna balkonger.


Adoptionspriser

 • Att adoptera en vuxen katt kostar 1 000 kronor. Katten är då kastrerad, vaccinerad, ID-märkt och avmaskad (att kastrera, vaccinera, ID-märka och avmaska en honkatt kostar ca 1 300 kronor).
 • Att adoptera en kattunge kostar 600 kronor. Den är då avmaskad, chipmärkt samt vaccinerad minst en gång.

Styrelsen har bestämt att hantera dessa belopp för att:

 • se till att endast seriösa människor tar hand om våra katter
 • höja kattens status
 • täcka en del av kostnaderna, exempelvis veterinär, mat och sand

Våra sponsorer

Please instal flash