Home Våra katter Adoptera Kattungar

tisdag23 oktober 2018

Kattungar

Textstorlek

Med kattungar menar vi katter som är äldre än tre månader men fortfarande för unga för att blikastrerade.

Att skaffa en katt är ett stort ansvar, katten är beroende av dig för att få ett bra liv. Därför ställer vi även krav på dig som kattägare. Om du är intresserad av att adoptera katt från oss är det viktigt att du läser igenom våra adoptionsregler  innan du fyller i en intresse-anmälan. Läs även gärna igenom våra råd om hur man väljer rätt katt.

Adoptionsvillkoren i korta drag

  • Inga av våra kattungar adopteras som ensamkatt. Antingen så adopterar man två st kattungar eller så finns det katt/katter i hemmet sen tidigare. Läs mer här.
  • Om det inte finns en eller flera katter i hemmet sen tidigare så adopterar vi i regel INTE en katt dit som innekatt. De flesta av våra katter behöver och uppskattar sällskap av andra katter. De få katter som INTE gillar eller uppskattar andra katter sällskap adopteras till hem där man som matte/husse är hemma mycket. Antingen man jobbar hemifrån, är pensionär, stor familj men många människor som kommer och går under dagen. Det är viktigt att innekatt får sällskap och stimulans.
  • Självklart vet du och de övriga i din familj att ingen är allergiker innan ni ansöker om adoption.
  • Man får inte ta med katten hem vid första besöket.
  • Bor du i tätbebyggt område med hårdtrafikerade vägar säljs katten enbart som innekatt. Läs här vår artikel om innekatt/utekatt.
  • Vi adopterar inte katter till familjer där det finns barn yngre än sex år. Det finns absolut katter som fungerar bra med småbarn, titta till exempel under "Privata omplaceringar" på vår hemsida.
  • När man köper kattunge från katthemmet ska den kastreras och id-märkas när den är könsmogen och innan kastreringen/id-märkningen är gjord så måste katten vistas inomhus.
  • Om katten i sitt nya hem ska vistas ute på balkong så måste balkongen vara innätad eller inglasad enligt numera gällande lagar. Katter får ej vistas på s.k öppna balkonger.


Följande kattungar finns just nu för adoption:

 

No result...

 

BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress

Våra sponsorer

Please instal flash