Home Hjälp till Jourhem

tisdag23 oktober 2018

Jourhem

Textstorlek

jourhem


Att vara jourhem åt katter från vår ideella förening innebär mycket glädje men också mycket ansvar. 

Jourhemsverksamheten ger en hemlös katt möjlighet att få ett tillfälligt hem, där det byggs upp ett gott förhållande och ett bra förtroende till oss människor. Som jourhem ger du av dig själv i form av din kärlek, din tid, ditt tålamod och din respekt.

Lika väl som du behandlar din egen katt, lika väl ska våra jourhemskatter behandlas

Hur länge stannar katten?
Det går aldrig att säga hur länge en katt är i ett jourhem, det kan röra sig om några veckor, några månader och ibland år. Det är katten och jourhemmet som tillsammans bygger upp en relation och därför tar det olika lång tid innan katten är redo för ett permanent hem.


Att tänka på:

  • Som jourhem står du för kostnaderna för mat, sand och andra katt-tillbehör som t.ex leksaker, kattlåda etc.
  • Som jourhem har du ansvar för katten precis som om den är din egen, om du exempelvis åker bort så ordnar du själv en kattvakt i hemmet.
  • Du ser till att katten mår bra på alla plan, såväl fysiskt som psykiskt.
  • Föreningen står för eventuella veterinärskostnader för jourhemskatten.
  • Vi har ofta skygga/rädda och blyga katter som kräver en något mer lugn hemma-miljö så därför placerar vi inga jourhemskatter om det finns yngre barn i familjen.
  • Jourhemskatter får inte vistas utomhus - dvs vara utekatter. I vissa undantagsfall kan vi bevilja att man får ta ut katten i sele under uppsikt.
  • Som jourhem öppnar du upp ditt hem för blivande adoptanter av katten.

Vad det ger dig att vara jourhem, förutom lyckan och glädjen att se en hemlös, hungrig och ofta rädd katt växa som individ, är en insikt om att du är viktig! Du gör skillnad, för om du inte öppnade ditt hem för våra katter så skulle de fortfarande gå ute hemlösa och hungriga.

Fortfarande intresserad? Fyll i vårt jourhemsformulär.

 

BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress