Home Hittat / saknar katt Hittat/matar katt? efterlysningar Hittat/matar katt? Hittat en katt?

torsdag15 november 2018

Hittat en katt?

Textstorlek

hemlös

 

Vi har idag ett intagningsstopp för att kunna säkerställa att vi har råd att ta hand om de ca 100 katter som för närvarande finns i föreningen, samt för att kunna jobba med vårt hittills största projekt med ett hundratal förvildade katter i Backa Röd, Göteborg . För att kunna ge en katthemsplats till de ca 100 000 hemlösa katter som finns i Sverige idag skulle vi behöva ytterligare 2 000 katthem, så illa står det till…

Vad kan du göra själv?

Vi hoppas att du själv kan förbarma dig över den, förhoppningsvis, enda hemlösa katten du träffar i ditt liv. Alla ideella krafter är redan överhopade med att hjälpa, det behövs därför fler privatpersoner som tar tag och visar lite empati och känsla. Det vi kan bidra med är hjälp med omplacering, om man själv kan ställa upp som tillfälligt hem åt katten. Vi kan även bidra med material för infångning samt med råd och tips. När det gäller förvildade katter rekommenderar vi i första hand Trap Neuter Return-metoden.

Allmän info

Den myndighet som har det lagliga ansvaret för djurskyddstillsyn är länsstyrelsen, där djurskyddsinspektörer jobbar med djurärenden. Du kan anmäla hemlösa sällskapsdjur och missförhållanden omkring djurhållning till Länsstyrelsen i Västra Götaland och kan göra det på olika sätt:

- Ring Länsstyrelsens servicetelefon för djurskydd: 031-60 71 72
- Skicka ett e-postmeddelande till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och skriv vad det gäller.
Det är att föredra att göra en skriftlig anmälan via e-post. Om du vill kan vi göra en anmälan.

OBS!! De allra flesta omhändertaganden som görs av länsstyrelsen slutar med avlivning, förvildade katter fångas av en jägare som sedan skjuter av dem. Om det är möjligt, gör gärna själv en insats för att hjälpa just den katten eller katterna som har kommit i din väg.

Läs mer om hur länsstyrelsen jobbar med hemlösa katter.

Tips om vad du kan göra mer

Annonsera på vår hemsida under upphittade katter och kolla igenom efterlysningarna.

Titta i SVEKATTs nationell adatabas för bortsprungna och upphittade katter, Vilse.nu.

Kontakta andra djurskyddsorganisationer.

Som privatperson kan du söka bidrag för veterinärvård till djur som saknar ägare och hittas skadade eller sjuka hos Chickas Minnesfond.

Fyll i vårt formulär om hemlösa katter.

BloggerBloggerCare2Care2FacebookFacebookGoogleShareGoogleShareTwitterTwitterWordpressWordpress